top of page

Jeg heter Charlotte Luth

Jeg er en 29 år gammel skuespiller som bor i Oslo. Jeg vokste opp på Gjøvik og delvis (fra jeg var seksten til søtten år) i en liten by i den amerikanske midtvesten.

 

Jeg studerte skuespill (BA, med fokus på skuespill for film) ved Høyskolen Kristiania (tidligere Westerdals Oslo ACT), hvor jeg gikk ut i 2018, og ved Theaterakademie August Everding (utvekslingsprogram under studier) i Munchen. I løpet av studiet fikk jeg spille karakterer som: Julie i Frøken Julie, Harper i Engler i Amerika, Don(na) Juan i Stor Ståhei for Ingenting, Akilles i Ifigenia i Aulis og Masja i Tre Søstre.

Etter utdannelsen har jeg jobbet med noen fantastiske regissører, som for eksempel Eirik Tveiten (Rekviem, kommer), Claire de Wangen (Sykepleien, fotoserie), Anne Kjersti Bjørn (Da Kvinnen Kom Til Verden) og Daniel Fahre (Rådebank, sesong 3), og jeg har vært heldig nok til å være på kurs med noen av de i bransjen jeg ser mest opp til og som har påvirket arbeidet (og livet) mitt i veldig stor grad, sånn som Ita O'Brien (Intimitetskoordinator) and Barbara Houseman (stemme/skuespillercoach). Shout out til dem selv om de sannsynligvis aldri kommer til å lese dette! 

Jeg er lidenskapelig opptatt av film og historiefortelling og jeg har vært det så lenge jeg kan huske. Da jeg var nitten år var jeg praktikant på spillefilmen Kyss Meg For Faen i Helvete, og jeg fikk jobbe som castingassistent på De Uskyldige flere år senere, som var kjempeinteressant. Jeg har laget en musikkvideo på iPhonen min (du kan se det her) og jeg har også jobbet så vidt som modell (hvis du noen gang er i en smykkebutikk er det en bitteliten mulighet for at du finner meg, hvis ikke kan du alltids gjøre det her).

I tillegg til dette liker jeg også å skrive og fremføre monologer for film og scenen, og jeg har studert ved Forfatterstudiet i Bø. Når jeg ikke holder på med noe av dette jobber jeg som resepsjonist på et hotell. 


Si ifra dersom du tror jeg kunne passet til det neste prosjektet ditt, så prøver jeg meg mer enn gjerne. Kontakt meg enten her eller send meg en e-post på: charlottelluth@gmail.com

 

Ser frem til å høre fra deg!


♥ Charlotte

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page